Ontwerp logo TIP de Brabantse Kempen

Comcorde+ werd door de zes gezamenlijke VVV kantoren in de Kempen benaderd om een voorstel te maken voor een nieuw overkoepelend logo. De kantoren in de regio hadden namelijk besloten om hun krachten, per 1 januari 2018, te bundelen en verder te gaan onder de naam Tourist Information Point de Brabantse Kempen. Door samen te werken willen de kantoren met name de regio promoten voor de (buitenlandse) toerist en zich minder specifiek richten op de promotie per gemeente. Puur genieten doe je namelijk in de gehele Brabantse Kempen!

Het logo

Na een eerste voorstel, d.m.v. een pitch met andere bureau’s, werd gekozen om één van onze voorstellen verder uit te werken. Gaandeweg ontstond een woordmerk waarin met name de typografie en de kleur van het logo van ‘de Brabantse Kempen’ (in overleg) terugkwamen. Het logo sluit op deze manier aan bij het bestaande logo van ‘de Brabantse Kempen’ zodat voor de toerist een vertrouwd en herkenbaar beeld ontstaat. Voor het beeldmerk is gekozen voor een ‘internationaal’ beeldmerk wat je wereldwijd terugziet op gebied van toeristen informatie namelijk de ‘i’. De ‘i’ is geplaatst in een ‘spraakwolk’ die de communicatie, het persoonlijke verbeeld. Samen met de groene rand vormt dit tevens het herkenbare icoontje voor plaatsaanduiding binnen Google, ook op internet zijn de diverse kantoren namelijk goed te vinden en ook daar is tal van informatie te vinden voor de toerist in onze streek.

 

Overige items

Naast het logo mochten we ook zorgdragen voor de belettering van de diverse kantoren. Het ene kantoor koos voor een complete belettering van het pand, een ander koos voor een wat genuanceerdere manier, passend bij het pand en gemeente. Deze kantoren kozen dan bijv. alleen voor een vlag of aluminiumbordje. Om de doelgroep op de hoogte te stellen van de wisseling van VVV kantoor naar TIP de Brabantse Kempen kantoor hebben we nog een kort animatie filmpje ontwikkelt wat net voor de naamsovergang op de sociale media kanalen is gedeeld.

> Klant: TIP de Brabantse Kempen
> Opdracht: Ontwerp logo / huisstijl
> Website: www.tipdebrabantsekempen.nl