Logo Zwarte Kaat – Streeklegende Bladel

Zwarte Kaat en de Heksenboom zijn al sinds jaar en dag een begrip in de Bladel en de Kempen. Volgens de verhalen maakte ruim vierhonderd jaar geleden de bende van Zwarte Kaat de Kempen onveilig. Ze beroofden boerderijen, overvielen reizigers en plunderden kerken. Op een dag stal Zwarte Kaat het kind van de landheer van Landgoed Ten Vorsel dat zou uiteindelijk de ondergang van de bende betekenen. Jaren later werd ze hiervoor opgepakt en onthoofd. Ze mocht niet begraven worden op een begraafplaats, dus hebben ze haar een plekje gegeven op de hei. Er mocht geen kruis op haar graf geplant worden. In plaats daarvan plantten ze een heester en een beukenboompje, dat is uitgegroeid tot de Heksenboom van Zwarte Kaat.

Sporen van Zwarte Kaat

Sta stil, luister en huiver. Voel haar adem in de wind, hoor haar krasse stem in de bossen, proef haar natuur, berg jezelf en geniet van haar veroveringen! In het land van Bladel zijn de sporen van Zwarte Kaat nog overal terug te vinden. Nu vind je bij diverse ondernemers producten die gebaseerd zijn op de legende van ‘Zwarte Kaat’. Om hier een herkenbare lijn in aan te brengen heeft TIP Bladel een logo door Comcorde+ laten ontwikkelen wat ondernemers kunnen gebruiken op hun producten van ‘Zwarte Kaat’. Inmiddels zijn er mokken, bierglazen, ijs, thee, chocolade, bier, kaas en worst te verkrijgen. Ook is er jaarlijks rond Halloween ‘de Tocht van Zwarte Kaat’ in het Centrum van Bladel voor basisschoolleerlingen.

Nog volop in het nieuws

In 2019 heeft Camping de Achterste Hoef de landelijke fietsroutewedstrijd van de ANWB gewonnen met de door hen uitgezette fietsroute ‘De Legende van Zwarte Kaat’. Ook is in 2019 de Heksenboom uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Boom van het Jaar verkiezing met bijna 10.000 stemmen? Tijdens de Europese Boom van het Jaar 2020 verkiezing is De Heksenboom 4de geworden met bijna 18.500 stemmen!

> Klant: TIP Bladel
> Opdracht: Logo Zwarte Kaat
> Website: tipbladel.nl