Ontwerp logo Bizon Software - Comcorde+

Ontwerp logo Bizon Software

Bizon Software, gevestigd op het Flight Forum in Eindhoven, vroeg Comcorde+ om met een voorstel te komen voor hun logo en huisstijl. Met name om meer eenduidigheid te krijgen in de uitstraling van Bizon Software. De producten en diensten van Bizon Software kunnen we met o.a. de volgende kernwoorden omschrijven: innovatief, krachtig, stabiel, uniek, optimaal, betrouwbaar, basis, beheer, ondersteuning, klantgericht, efficiënt en helder.

Vanzelfsprekendheid met diepgang

Gezien de naamstelling zijn we, enigszins vanzelfsprekend, eerst een beeldmerk gaan ontwikkelen op basis van de bizon. We vonden natuurlijk dat het beeldmerk wat meer diepgang moest hebben als alleen het verduidelijken van de naam. Bizon Software is namelijk meer als een krachtig en efficiënt instrument bij de financiele administratie. Uiteindelijk werden we geïnspireerd door de hoefafdruk van een bizon. Deze hoefafdruk konden we prima vertalen naar de diverse onderdelen die de software te bieden heeft.

Een hoefafdruk is uniek en ontstaat door natuurlijke kracht welke vertaald kan worden naar een basis/fundament met stabiliteit waarop je kunt vertrouwen (professionals die garant staan voor optimale en efficiënte ondersteuning, een pakket wat stabiel draait en gebaseerd is op expertise uit verschillende branches). Ook wordt een hoef vaak in verband gebracht met geluk en bescherming. De hoefafdruk is onderverdeeld in 5 verschillende elementen die samen een ‘bloem’ vormen. Deze 5 elementen staan voor de verschillende software pakketten die Bizon Software te bieden heeft. Een bloemvorm staat tevens voor mogelijkheden, aanpassing, flexibiliteit, en vriendelijkheid. Bij het woordmerk is gekozen voor een moderne, goed leesbaar lettertype. Deze moderne letter staat voor innovativiteit en helderheid.

Bizon Software

Bizon, dat is financiële software waar u van opknapt. En waarmee u opvallend snel en soepel door de administratie klikt. Zonder haperen, zonder ergernis. Vanuit die gedachte hebben zij al hun financiële programma’s ontwikkeld. En het resultaat staat. Ja, ook letterlijk inmiddels, op vele honderden werkplekken in de financiële hulpverlening, de zorgsector, retail en handel. Al die mensen ervaren het dagelijks: Bizon financiële software, dát werkt lekker!

> Klant: Bizon Software
> Opdracht: Ontwerp logo
> Website: www.bizonsoftware.nl